40 Microsoft Excel Interview Questions and Answers (2022)

0
Share this post with your friends

40 Microsoft Excel Interview Questions 

Hello Students

Today we are sharing an important pdf in hindi 40 Microsoft Excel Interview Questions and Answers (2022)  आज की हमारी यह पोस्ट Computer बिषय से सन्बन्धित है , इस पोस्ट में हम आपको Computer बिषय से संबंधित सभी प्रकार की PDF ( Computer Notes in Hindi PDF and Computer Notes in English PDF ) को Download करने की Link उपलब्ध कराऐंगे ! जिन पर क्लिक करके आप इनको Download कर पाएँगे ! जो कि आपको आने बाले सभी प्रकार के Competitive Exams में काम आयेंगी !

40 Microsoft Excel Interview Questions and Answers (2022) अभी हमारे पास Computer बिषय से सन्बन्धित जितनी PDF हैं वो इस पोस्ट मे हम आपको उपलब्ध करा रहे है ! और आगे जितनी भी Computer बिषय से सन्बन्धित PDF हमारे पास आयेंगी उनकी लिन्क भी इसी पोस्ट में Add की जायेगी , सो आप सभी से Request है कि आप इस पोस्ट को अपने Browser के BOOKMARK में Save कर लीजिये , और Check करते रहियेगा !

Computer के अलाबा अन्य सभी बिषयों की PDF से संबंधित पोस्ट भी हमारी इस बेबसाइट पर उपलब्ध हैं, 40 Microsoft Excel Interview Questions and Answers (2022)  तो आप इस बेबसाइट को Regularlly Visit करते रहिये ! कृपया कमेन्ट के माध्यम से जरूर बतायें कि आपको कौन से बिषय पर PDF चाहिये !

      Topic Related Posts

      Computer Question and Answer

Q1. The intersection of rows and columns are called
(a) Sheet
(b) Cell
(c) Workbook
(d) None of the above

Answer: (b) Cell

Q2. What is the maximum number of rows supported in a Excel 2007 worksheet
(a) 65,357
(b) 78,487
(c) 1,028,176
(d) 1,048,576

Answer: (d) 1,048,576

Q3. What is the maximum number of columns supported in a Excel 2007 worksheet
(a) 12,357
(b) 16,384
(c) 21,783
(d) 26,263

Answer: (b) 16,384

Q4. What is the default extension of Microsoft Excel 2003 saved file
(a) .xls
(b) .xsl
(c) .xlsx
(d) .xlxs

Answer: (a) .xls

Q5. VBA in MS-Excel was used from which version
(a) Excel 4
(b) Excel 5
(c) Excel 6
(d) Excel 7

Answer: (b) Excel 5

Sponsored Content
THE INDO-AUSSIE CRICKET RIVALRY RESUMES !
THE INDO-AUSSIE CRICKET RIVALRY RESUMES !
300% BONUS
Houses for Sale in Dubai Might Be Cheaper Than You Think
Houses for Sale in Dubai Might Be Cheaper Than You Think
Houses in Dubai | Search Ads
Listening Device Costs Might Surprise You
Listening Device Costs Might Surprise You
Listening Device | Search Ads
Apartments in Abu Dhabi May Be Cheaper Than People Think
Apartments in Abu Dhabi May Be Cheaper Than People Think
Abu Dhabi Apartments | Search Ads
Dubai Hotels Might be Cheaper Than You Think
Dubai Hotels Might be Cheaper Than You Think
Dubai Hotels | Search Ads
“I Am Very Comfortable With Intimacy On Screen,” Says Kirti Kulhari
“I Am Very Comfortable With Intimacy On Screen,” Says Kirti Kulhari
Zee Zest
Q6. Total number of characters that a cell can contain
(a) 24,221
(b) 27,685
(c) 32,767
(d) 39,802

Answer: (c) 32,767

Q7. Which function key generates a bar graph from the values entered in excel
(a) F9
(b) F10
(c) F11
(d) F12

Answer: (c) F11

Q8. All formulas in MS Excel is start with _______ sign
(a) $
(b) =
(c) ()
(d) !

Answer: (b) =

Q9. If “A1” is displayed in Name Box, then is indicates which one
(a) First column (by A) and first row (by 1)
(b) First column (by 1) and first row (by A)
(c) First sheet
(d) None of the above

Answer: (a) First column (by A) and first row (by 1)

Q10. Which command need to execute from “run window” to open a new excel file
(a) ms excel
(b) win excel
(c) office excel
(d) excel

Answer: (d) excel

Q11. In which year, Microsoft released the first version of Excel for Windows version
(a) 1983
(b) 1985
(c) 1987
(d) 1989

Answer: (c) 1987

      Computer Question and Answer

Q12. In excel, which chart is also known as X Y chart
(a) Pie chart
(b) Bar chart
(c) Area chart
(d) Scatter chart

Answer: (d) Scatter chart

Q13. In excel, which one chart type is not available
(a) Radar
(b) Buble
(c) Doughnut
(d) Sphere

Answer: (d) Sphere

Q14. Which one/are the Chart Tool tab/tabs that adds in the ribbon when you display a chart
(a) Design
(b) Layout
(c) Format
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above

Q15. In Excel 2007, Axes option can be found in
(a) Design
(b) Layout
(c) Format
(d) Formulas

Answer: (b) Layout

Q16. Which one is not available in print area selection option when you print a Excel document
(a) Entire workbook
(b) Columns
(c) Active Sheet(s)
(d) Table

Answer: (b) Columns

Q17. Strikethrough, Superscript and Subscript are the _______ in Excel
(a) Design
(b) Text Control
(c) Effects
(d) Style

Answer: (c) Effects

Q18. Zoom slider option is available in
(a) Status bar
(b) Formula bar
(c) Standard bar
(d) Quick Access Toolbar

Answer: (a) Status bar

Q19. In Excel Options, the Auto Correct Option can be found in
(a) Popular
(b) Formulas
(c) Proofing
(d) Advanced

Answer: (c) Proofing

Q20. A function inside another function is known as
(a) Nested function
(b) Mode function
(c) HLOOKUP function
(d) Indirect function

Answer: (a) Nested function

Sponsored Content
THE INDO-AUSSIE CRICKET RIVALRY RESUMES !
THE INDO-AUSSIE CRICKET RIVALRY RESUMES !
300% BONUS
Houses for Sale in Dubai Might Be Cheaper Than You Think
Houses for Sale in Dubai Might Be Cheaper Than You Think
Houses in Dubai | Search Ads
Listening Device Costs Might Surprise You
Listening Device Costs Might Surprise You
Listening Device | Search Ads
Dubai Hotels Might be Cheaper Than You Think
Dubai Hotels Might be Cheaper Than You Think
Dubai Hotels | Search Ads
Q21. Which function returns the most common value in a data set
(a) LOGINV function
(b) INDIRECT function
(c) COVAR function
(d) MODE function

Answer: (d) MODE function

Q22. Where you can change the “number of Recent Documents” shown option in Excel Office button
(a) Save
(b) Customize
(c) Add-Ins
(d) Advanced

SHOW ANSWER/HIDE ANSWER

Answer: (d) Advanced

Q23. Maximum column width in Excel sheet is
(a) 226 Characters
(b) 254 Characters
(c) 255 Characters
(d) 256 Characters

Answer: (c) 255 Characters

Q24. The process of keep the top row visible while scrolling through the rest of the worksheet is known as
(a) Freeze Panes
(b) Page Breaks
(c) Margins
(d) Sorting

Answer: (a) Freeze Panes

      Computer Question and Answer 

Q25. What is the syntax of Minimum function ()
(a) =minimum(number1,number2,…)
(b) =min(number1,number2,…)
(c) =minimum{number1,number2,…}
(d) =min(number1:number2:…)

SHOW ANSWER/HIDE ANSWER

Answer: (b) =min(number1,number2,…)

Q26. The Chart title option is available in
(a) Format
(b) Design
(c) Developer
(d) Layout

Answer: (d) Layout

Q27. In Excel all styles are ___________ styles
(a) cell
(b) tab
(c) sheet
(d) data

Answer: (a) cell

Q28. The function that counts the number of cells in a range that are not blank is known as ________ function
(a) COUNTA
(b) COUNTB
(c) COUNT
(d) COUNTIF

SHOW ANSWER/HIDE ANSWER

Answer: (a) COUNTA

Q29. Which chart displays values as percentages of the whole
(a) Scatter Chart
(b) Bar Chart
(c) Surface Chart
(d) Doughnut Chart

Answer: (d) Doughnut Chart

Q30. Which function is use to display the current date and time in a cell
(a) today
(b) now
(c) day
(d) current

Answer: (b) now

MS Excel Notes in Hindi – Download Now

Download MS Excel Notes

More Related PDF Download
SSC Exams Latest News and Updates Quantitative Aptitude (Maths)
Current Affairs Reasoning and
General Intelligence
English Grammar and Comprehension General Knowledge (GK)
SSC CGL Exam CPO SI Exam
SSC CHSL (10+2) Exam Stenographer Group C and D
Exam

Disclaimer: SSCResult.in neither created this pdf file nor scanned, This PDF/eBook was downloaded from internet and we have shared link of this file on SSCResult.in website or we have shared the drive link/any kind of link, which is already available on Internet. Note – We don’t want to violate any privacy policy or copyright law. In short, If anyone has any kind of objection related to this PDF then kindly mail us at sscexamsresult@gmail.com to request removal of the link. We will remove this link/PDF as soon as possible.

Join our Social Media Platforms

Dear friends you can help us by joining and shearing our social media platforms with your friends. Here we are sharing the links of Telegram channelFacebook page and YouTube Channel.

Tags:- excel interview questions and answers pdf,ms excel interview questions and answers,advanced excel interview questions and answers pdf,excel interview questions for freshers,excel interview questions and answers for data analyst,excel interview questions vlookup,vlookup interview questions and answers pdf,excel interview questions for accountants
Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!